Tamatnya Pengajian 4 Tahun


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Alhamdulillah. Semalam berakhirnya pengajian aku sebagai pelajar senibina. Panel external review, Ar. Adrianta telah luluskan semua. Walaupun ada sikit yang terkantoi. Sekarang ni, tengah risau pasal nak berdepan dengan dunia luar. Bersediakah aku?

Jadi, persiapan untuk kerja; kena buat portfolio, CV. Ya Allah, permudahkanlah urusan aku. Okay, pelan asalnya, aku nak minta kerja di KL. Sebab kat KL ada teater. Haha! Sambil2 kerja sambil asahkan bakat dan minat yang mendalam dalam bidang lakonan ni. Takpa la kalau mula dari bawah sekali pun, kan. Dunia sekarang ni takda benda yang mudah untuk perkara yang kita nak sangat tu. Usaha memang kena ada.

Jadi, sejak kebelakangan ni, ramai jugak yang tanya pasal kos senibina. Mula2nya, Paly minta maaf sebab sibuk dengan macam2 benda la. Nak update blog pun memakan masa setahun. Haha! Jarang sangat nak sentuh. Sebenarnya, Paly ni suka sangat edit blog. Main2 dengan coding gitu. Seronok!

Kepada sesiapa la yang ada pertanyaan, boleh la scan QR code di sebelah. Sebab kalau komen dalam blog memang payah. Lama la nak balas balik pertanyaan korang tu. Jadi, sehingga bertemu lagi ye, kawan2 sekalian.

Doakan yang terbaik buat Paly agar segalanya dipermudahkan oleh Allah SWT. Sebab, bila kita permudahkan urusan orang lain, Allah akan permudahkan urusan kita pulak, malah lebih baik lagi. Yang ini memang pasti. Percaya lah.

Sekian. Salam sayang daripada Fadily dan juga selamat menyambut Aidilfitri yang mulia. Maafkan zahir dan batin Paly ye. Hehe. Later.

Comments