Singkatan Dalam SMS & Chat

Aaaa~ Another pleasant day! Hehe~ Apa khabar korang semua. Hmm~ Tajuk kali nie Short Term in Texting or Chatting! Haha! Tu dalam English punye. Tergerak pulak hati nie nak kongsi bende alah nie. Paly yakin ramai antara korang yang tau short term nie, kan? Tapi, yang makin hari makin banyak bende2 sedemikian berkembang. Maksud Paly, ade je new words dalam sehari. Ada ketika tu Paly baca pon sampai terbelit lidah nie, haa! Haha! Sakit otot mulut nak bacanye. =="

Haha! Paly nak share beberapa perkataan yang biasa kita baca dan ada juga perkataan yang korang  tak pernah dengar pon sebelum nie. Berikut adalah perkataan2nya :-
2moro - Tomorrow
2nite - Tonight
BRB - Be Right Back
BTW - By The Way
B4N - Bye For Now
BFF - Best Friends Forever
GR8 - Great
GTG - Got To Go
ILY - I Love You
J/K - Just Kidding
L8R - Later
LMAO - Laughing My Ass Off
LOL - Laughing Out Loud / Lots Of Love
NP - No Problem
NOOB - New person to a site or game
OIC - Oh, I See
OMG - Oh My God
OT - Off Topic
SYR - Serve You Right
THX or TX or THKS - Thanks
TMI - Too Much Information
TTYL - Talk To You Later -or- Type To You Later
TYVM - Thank You Very Much
WEG - Wicked Evil Grin
WTF - What The F***
WYWH - Wish You Were Here
XOXO - Hugs and Kisses
Sebenarnya. ada banyak lagi Paly jumpa. Tapi, tak nak letak kat sini sebab perkataan2 dia banyak yang >18 punye. Tak sesuai untuk kanak2 bawah umur. Hehe~ Even Paly pun belum cukup 18 tahun lagi. Ala~ lagi 6 bulan sehari sebelum jadi tua setahun. Hehe~

Btw (Cee~ dah guna dah! Haha!), kalau korang ada perkataan yang korang tau, boleh comment kat bawah nie. Tapi, dengan syarat, perkataan yang tak keterlaluan bunyinye, okay? Hehe~ Sekian.

Comments