Posts

Showing posts from August, 2011

Pelanduk Dua Serupa ke??

Hah! Kali ni pula nak cerita pasal seorang insan yang bagi aku agak istimewa. Nak tau sape dia? Nama diberi Muhamad Nazren bin Mohamed Zaidi. Orang kat sekolah selalu panggil dia Awang. Hmm.. ape yang istimewa pasal Awang ni?? Pertamanya, muka die ni iras2 muka aku! Caye tak? Cuba korang bandingkan dengan muka aku ni.

Korang rase sama tak? Hmm.. Terpulanglah. First time jumpa dia memang orang kata yang kami ni ada  persamaan lain. Contohnya, cara jalan. Kami jalan agak kengkang la sikit. Tak ade la over sangat! 
Pastu, sejak kebelakangan ni, kami jarang bertegur sapa. Kenapa?? Rasanya perasaan segan tu ade dalam sanubari ni. Nak tegur tapi rasa macam tak kena. Lagi pun, minat kami berdua berbeza. Awang minat bola sepak & aku pula minat berlakon~ menyanyi~ etc yang berseni bakat! Hehe.. Dah tu kelebihan aku nak buat camne?! Ok, berbalik kepada topik utama. 
Tambah pula, aku ni kalau bab nak kawan memang perlukan masa yang panjang untuk cepat mesra. Bergantung juga kat kawan ni. Ka…

Perasaan Remaja yang bernama Hambali

Salam kepada semua pembaca. Hmm~ Dah lama tak update blog ni. Selama ni asyik nak edit blog bagi nampak menarik. Rasanya cukup la. OK la, kali ni pulak aku nak coretkan sesuatu yang menarik untuk dikongsi bersama. Perkara ni ada sedikit lanjutan daripada post yang lepas berkenaan ‘Kawan Baik Aku~’. Ada kaitan dengan Baly.
Malam 8 Ogos, ada peristiwa yang berlaku. Aku baru sedar bila aku balik dorm lepas prep malam. Yeop ada beritahu aku yang Baly ada konflik dengan Atop pasal nak beli makanan. Tak silap aku, Atop tak puas hati dengan Baly kerna Baly sentap Atop beli makanan yang Yeop jual malam tu. So, malam tu agak kecoh la juga. Ada la juga pergaduhan kecil antara mereka. 


Tapi, apa yang Atop buat memang tak masuk akal. Hanya perkara sekecil tu dia nak perbesarkan. Aku pun setuju juga. Ramai kawan dorm yang tak puas hati dengan tindakan Atop tu. Aku monolag sejenak, “Ya Allah! SesungguhNya Engkau telah menguji Baly. Alhamdulillah~ Ini bermakna Engkau masih menyayangi Baly, ya Allah.”
S…